kastar in ett recept här inne.
En till helg till ända....
Ska försöka summera den här dagen och helgen.
Har fått en hel del gjort här hemma under dagen.
Ställt tillbaka in utemöblerna för vintern och ställt tillbaka klockan!
Städat snicken, tro mig det behövdes, och sopat bort alla löv och barr från altanen, städat under huset.
Lagat kycklinggryta med läMorötter, lätt creamfraish, soja, purjo, lök och kokos med rotsaks låda.
Nu börjar jag undra varför man äter potatis? Rotsaker är ju hundra gånger godare ( och det kommer från en som aldrig ätit grönsaker och rotsaker) nu inser jag att jag missat något i 41 års tid.
Tack för hjälpen itrim att ni visat mig vägen :-)
Kan väl kasta in receptet här om ni vill ha det.
3 klyftor vitlök
900g - 1 kg kyckling filé
Ca 4 dl lätt cream fraish
rotgrönsaker i massor, välj själv
Olja
1 hel purjolök ( i rotgrönsakerna och i kycklingen)
Svartpeppar, lite rosmarin och en rökkrydda.
1. Grovstrimla rotsaker som pomme ( Morötter, kolrot, rödbetor, lök, purj allt funkar) smöjr en ungsfast form med olja, i med "pommen", skvätt olja över pommen, 225 grader tills färg.
2. Stirmla purjo och hacka vitlök 3 st. fräs i olja på hög värme tills fått färg, tabort från pannan.
3. Strimla kyckling filéer, hetta yupp lite olja och fräs kycklingen( ca 900g till 1 kilo) tills den fått färg,
i med purjo och vitlöken fräs samman, i med 4 dl creamfraish ungefär, kikkoman soja ca 0,7 till 1 dl, i med svartpeppar, lite, lite rosmarin och sen en rökkrydda i lagom mängd, sen ca 1 dl riven kokos, låt puttra i ca 10 min.
Lägg upp en handflata kyckling och 2-3 knytrnävar rotgrönsaker.
dryck rekomenderas iskallt vatten från egen borrad brunn.
Nu ligger jag i sängen och sover innan jag ens har hunnit skriva klart.
Vilken helg, stått emot stora frestelser och nu känner jag att den här helgen inte var varit helt fel :-)
Men vi hörs i cirkeln till veckan, Mån - Fredag.
Mvh.
Kalle.
Ska försöka summera den här dagen och helgen.
Har fått en hel del gjort här hemma under dagen.
Ställt tillbaka in utemöblerna för vintern och ställt tillbaka klockan!
Städat snicken, tro mig det behövdes, och sopat bort alla löv och barr från altanen, städat under huset.
Lagat kycklinggryta med läMorötter, lätt creamfraish, soja, purjo, lök och kokos med rotsaks låda.
Nu börjar jag undra varför man äter potatis? Rotsaker är ju hundra gånger godare ( och det kommer från en som aldrig ätit grönsaker och rotsaker) nu inser jag att jag missat något i 41 års tid.
Tack för hjälpen itrim att ni visat mig vägen :-)
Kan väl kasta in receptet här om ni vill ha det.
3 klyftor vitlök
900g - 1 kg kyckling filé
Ca 4 dl lätt cream fraish
rotgrönsaker i massor, välj själv
Olja
1 hel purjolök ( i rotgrönsakerna och i kycklingen)
Svartpeppar, lite rosmarin och en rökkrydda.
1. Grovstrimla rotsaker som pomme ( Morötter, kolrot, rödbetor, lök, purj allt funkar) smöjr en ungsfast form med olja, i med "pommen", skvätt olja över pommen, 225 grader tills färg.
2. Stirmla purjo och hacka vitlök 3 st. fräs i olja på hög värme tills fått färg, tabort från pannan.
3. Strimla kyckling filéer, hetta yupp lite olja och fräs kycklingen( ca 900g till 1 kilo) tills den fått färg,
i med purjo och vitlöken fräs samman, i med 4 dl creamfraish ungefär, kikkoman soja ca 0,7 till 1 dl, i med svartpeppar, lite, lite rosmarin och sen en rökkrydda i lagom mängd, sen ca 1 dl riven kokos, låt puttra i ca 10 min.
Lägg upp en handflata kyckling och 2-3 knytrnävar rotgrönsaker.
dryck rekomenderas iskallt vatten från egen borrad brunn.
Nu ligger jag i sängen och sover innan jag ens har hunnit skriva klart.
Vilken helg, stått emot stora frestelser och nu känner jag att den här helgen inte var varit helt fel :-)
Men vi hörs i cirkeln till veckan, Mån - Fredag.
Mvh.
Kalle.
Kommentarer
Postat av: Yvonne
Heja Kalle skulle du vilja lägga in ditt recept på FB så alla ser vilket bra tips du ger.
Ha de bäst//Yvonne
Trackback